Whatsapp'ta Paylaş

Borçka Karagöl Artvin

Borçka Karagöl Artvin



Borçka Karagöl, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en doğusunda Gürcistan sınırında bulunmaktadır. Artvin ilinin bu şirin ilçesi, kendisiyle özdeşleşmiş Çoruh Nehri’nin coşkulu akışı, manzarasıyla ünlü Cankurtaran geçidi hatıralarıyla ziyaretçilerinin anılarında yer bulur.

 

Borçka, Karadeniz’in en sert, en yeşil, en doğal, en bakir bölgesindendir. Yeşilin daha koyu, sularının daha coşkulu, rakımının daha yüksek ve heybetli kayalarla çevrili doğasıyla adeta Kafkasların kapısını andırır.

Gürcistan sınırında bulunması nedeniyle sınırın ötesindeki hayata tanıklık eden bu şirin ilçe, ünlü yaylalarıyla çevrebilimle ilgili dünyaya önemli değerler katar.  Bunlardan en ünlüsü Borçka Karagöl ve Machael yaylasıdır. Yaz mevsiminde ulaşımın kolaylaştığı Borçka’nın bu ünlü mesire ve yaylalarında uzun aylar kış mevsiminin yoğunluğu yaşanmaktadır.

Borçka Karagöl; Çoruh nehrinin geniş yatağından akan suyun yüksek debisinin oluşturduğu tıpkı çağlayanı andıran sesi size Borçka’da olduğunuzu hatırlatır. Camili mevkiinin taş yolunu takip ile yaklaşık 25 kilometre mesafede ağaçların arasına saklanmış zaman zaman yeşil bazen de masmavi sularıyla misafirlerini bekler Karagöl. Doğal sit alanlarından olan bu sıra dışı mesire yerinde doğal hayatın ürettiklerinin dışında pek bir şeyle karşılaşmaz ziyaretçiler. Yaban hayvanları, zaman zaman yapraklarını dökmüş ya da yeşermiş ağaçlar, patika yollar, suyun üzerinde yiyecek arayan ördekler, su hayvanları, ağaçların oluşturduğu renk cümbüşleri, yağmurun sesi, güneşin parlaklığı, kuşların şarkıları… Sanırız ki bir insanın arayacağı en güzel şeylerdir bunlar. İşte Borçka Karagöl, size sunduğu bir gün ile hafızanızda tatlı hatıralar, güzel anılar bırakmaya yetecek kadar güzel ve etkileyicidir.

Tüm bu güzellikleri yerinde görmek, farklı yenilikleri keşfetmek için Borçka Turu yapmalısınız

Trabzon Havalimanına vardığınızda ESASTRAVEL ofisinde sizleri bekliyor olacağız. ESAS CAFE’de çay ikramının ardından araçlarla gezi programına başlamış olacağız.

Eğer hâlihazırda bir konaklama tesisinde ya da evinizde kalıyorsanız rezervasyonunuzu onaylamanız halinde Havalimanı ofisimizden şoförüyle hareket edecek araç bulunduğunuz noktadan sizi alıp programa başlayacaktır.

Gün boyu ihtiyacınız olan yemek, konaklama, ulaşım hatta eczane, güvenlik vb hizmetleri tur sayfasındaki "Ek Hizmetler" başlıklarından tercih edebilirsiniz. Tüm rezervasyon, soru ve bildirimler için rezervasyon@esastravel.com adresine taleplerinizi iletebilirsiniz

Esas Rentacar Trabzon Havalimanı ofisinden araç kiralama avantajından yararlanın. online rezervasyon için www.esasrentacar.com Esas rentacar telefon numaraları:+90 462 325 48 80/+90 507 858 54 54


Şimdi Araç Kirala



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş